3 pomarańcze
2 grejpfruty
3 cm świeżego imbiru
1 łyżka płynnego miodu
4 łyżki oliwy
4 plastry piersi z indyka
2 łyżki mąki kukurydzianej
Z dwóch pomarańczy i grejpfruta wycisnąć sok. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dos oku dodać miód, imbir i wymieszać. Pozostałe owoce obrać i podzielić. Na patelni rozgrzać oliwę.
Kotlety obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć na złoto. Odłożyć mięso na talerz , a do ciepłej oliwy wlać sos z soku i imbiru, mieszając, doprowadzić do wrzenia i zredukować.
Przełożyć indyka na patelnię, dodać obrane cząstki owoców i wymieszać.
Można podawać z ryżem i gotowaną na parze fasolką szparagową.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz