Podczas jednego z naszych wypadów na sushi jedliśmy wspaniałego surowego tuńczyka.
To doznanie tak głęboko pobudziło nasze kubki smakowe , że postanowiliśmy zrobić tatara z polędwicy z tuńczyka w domu.
Pamiętajcie ,że jednak ryby muszą pochodzić z pewnego źródła, czyli muszą być najlepszej jakości.
Potrzebujemy:
200 g polędwicy z tuńczyka
2 dojrzałe avocado
sok z 1 limonki
1 łyżka sosu sojowego
2 suszone pomidory
sól, pieprz
kilka gałązek świeżej kolendry
czarny sezam
Grzanka z białego chleba
Polędwicę z tuńczyka siekamy w drobną kostkę i polewamy sosem powstałym z sosu sojowego i połowy soku z limonki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Łyżką wyciągamy miąższ z awokado i rozgniatamy przyprawiając solą pieprzem i sokiem z limonki.
Podajemy na grzance z białego pieczywa oraz awokado obsypany ziarnami czarnego sezamu oraz jasnym octem balsamico.
Ten tatar gwarantuje niesamowite doznania smakowe.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz