niedziela, 5 sierpnia 2018

Oliwa z oliwek aromatyzowana suszoną peperoncino

Podczas naszych podróży spotykamy się z rozwiązaniami , 
które chcemy wykorzystać również  u siebie. 
Tym razem pomysł przyjechał z Białegostoku i chwilę później spotkaliśmy się z nim w lubelskiej pizzeri oczywiście u nas  traktowany jako dodatkowy luksus. 

Podczas jednej z naszych wizyt   w Białymstoku trafiliśmy do przyjemnej  pizzeri. Jako dodatek do pizzy zamiast sosów były aromatyzowane oliwy  z chili , czosnkiem czy moja ulubiona z trufli. 
Wykorzystałam ją jako dodatek do   domowej foccacci i sprawdziła się. 

Potrzebujemy :

Pól opakowania suszonej, ostrej papryki
100 ml oliwy z oliwek

 Paprykę mielimy na pył  i zalewamy oliwą. Pikantność zyskuje natychmiast , ale zapewniam że  po 2 tygodniach  oliwa nabierze pięknego  głębokiego koloru papryczki oraz jej  mocy. Doskonała jako dodatek do pieczywa , pizzy  czy pozostałych dań  kuchni włoskiej. 

Polecam
oliwa aromatyzowana chili

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz