Luty rozpoczął się chlapą zmieniającą się w lodowatą powłokę.
Zaś lodowa powłoka pokryta została grubą warstwą białego puchu.
Ptaki poczuły już wiosnę jednak wszystko dookoła mówi , że jeszcze chwilkę muszą poczekać.
Ostatnie zmiany pogody mogę porównać do dość dynamicznych zmian w moim życiu.
Zmiana pracy, pierwsza sesja, nowa kuchnia i jak zwykle wspaniały Małżonek, więc czasu trochę brakowało na wszystko.
W związku z tym faktem szybka kuchnia jest w tym momencie w cenie ;).
Dlatego też powróciliśmy do brokuła gotowanego na parze podanego z sosem serowym z odrobiną aromatycznej gałki muszkatołowej.
Potrzebujemy:
1 brokuł - różyczki
1 łyżka masła
150 g sera z niebieską pleśnią
200 ml śmietanki 30%
sól, pieprz , gałka muszkatołowa
Brokuła gotujemy na parze. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy ser oraz śmietanę cały czas mieszając. Przyprawiamy solą , pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej.
Chrupiącego brokuła polewamy gorącym sosem i zajadamy się ze smakiem .
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz