Świat dookoła przyobleka nowe szaty, strojąc szare drzewa i krzewy w rozmaite odcienie zieleni oraz żółcie i róże na forsycjach i magnoliach.
Długo oczekiwana wiosna zaczyna roztaczać swoje uroki ,co odczuwają zwierzęta , ptaki i oczywiście ludzie ;).
Idąc za ciosem staram się zwracać większą uwagę na posiłki, które powinny być smaczne i lekkie. A taki jogurcik jest wymarzony jako wieczorna przekąska.
Potrzebujemy:
500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
1 banan
1 szklanka mrożonych jeżyn lub innych owoców
Banana, jeżyny oraz 3 łyżki jogurtu blendujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Dodajemy pozostały jogurt i mieszamy . Jeśli uważacie ,że jogurt jest zbyt mało słodki możecie dosłodzić ksylitolem lub cukrem trzcinowym. Dla mnie jednak wystarczająca jest słodycz z owoców.
Podajemy w słodzonych szklankach z listkiem melisy/.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz