wtorek, 4 kwietnia 2017

Pożywny jogurt z bananem i jeżynami


Świat dookoła przyobleka nowe szaty, strojąc szare drzewa i krzewy w rozmaite odcienie zieleni oraz żółcie i róże na forsycjach i magnoliach. 
Długo oczekiwana wiosna zaczyna roztaczać swoje uroki ,co odczuwają zwierzęta , ptaki i oczywiście ludzie ;). 

Idąc za ciosem staram się zwracać większą uwagę na posiłki, które powinny być smaczne i lekkie. A taki jogurcik jest wymarzony jako wieczorna przekąska. 

Potrzebujemy:

500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
1 banan
1 szklanka mrożonych jeżyn lub innych owoców

Banana, jeżyny oraz 3 łyżki jogurtu blendujemy  aż uzyskamy jednolitą masę. Dodajemy pozostały jogurt i mieszamy . Jeśli uważacie ,że jogurt jest zbyt mało słodki możecie  dosłodzić ksylitolem lub cukrem trzcinowym. Dla mnie jednak wystarczająca jest słodycz z owoców. 
Podajemy w słodzonych szklankach z listkiem melisy/. 

Polecam.

Leśny jogurt


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz