czwartek, 29 czerwca 2017

Arbuzowy stek z grilla

W końcu długo oczekiwane lato. Burze  są przyjemnymi pauzami  pomiędzy falami upałów. 
Nawet ptaki zaczynają swoje trele dopiero kiedy robi się trochę chłodniej. Czas wyciągnąć stare przepisy odczarowujące nasze grille.

Na pewno nie jeden raz  jedliście cukinię , bakłażana  czy paprykę z grilla  ale arbuz może was zaskoczyć. 

Potrzebujemy:

1 arbuz  bezpestkowy
sól
oliwa z oliwek


 Arbuza obieramy ze skóry i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Posypujemy  z obydwu stron solą  i odstawiamy na 20 minut. Kiedy arbuz odda troch e wody opłukujemy go  z soli i dokładnie odsączamy na papierowym ręczniku. Smarujemy z obydwu stron oliwą z oliwek  i grillujemy  po 2 minuty każdą ze stron. 
Zaskoczy niejednego swoim smakiem . 

Polecam
stek z arbuza


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz