W końcu długo oczekiwane lato. Burze są przyjemnymi pauzami pomiędzy falami upałów.
Nawet ptaki zaczynają swoje trele dopiero kiedy robi się trochę chłodniej. Czas wyciągnąć stare przepisy odczarowujące nasze grille.
Na pewno nie jeden raz jedliście cukinię , bakłażana czy paprykę z grilla ale arbuz może was zaskoczyć.
Potrzebujemy:
1 arbuz bezpestkowy
sól
oliwa z oliwek
Arbuza obieramy ze skóry i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Posypujemy z obydwu stron solą i odstawiamy na 20 minut. Kiedy arbuz odda troch e wody opłukujemy go z soli i dokładnie odsączamy na papierowym ręczniku. Smarujemy z obydwu stron oliwą z oliwek i grillujemy po 2 minuty każdą ze stron.
Zaskoczy niejednego swoim smakiem .
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz