poniedziałek, 26 marca 2018

Wytrawne naleśniki z kaszanką

Ostatnio ciężko znaleźć mi czas  aby coś napisać. W związku z drobnymi problemami zdrowotnymi  musiałam poświęcić więcej uwagi swojemu zdrowiu. Na  szczęście powoli wychodzę na prostą dzięki wsparciu  Mojego Męża  , rodziny i Przyjaciół. W takich chwilach zaczynamy doceniać Tych , którzy są przy nas. 

Piękna pogoda, ciepłe promienie  i wiosenny wiatr  napędzają do działania, więc zaczynam  od  nietypowego przepisu dla niecierpliwych i tęskniących a sezonem grillowym . Inspiracją  do powstania tego przepisu  była zakupiona przez  mojego Małżonka przepyszna kaszanka. 

 Potrzebujemy:

 6 gotowych naleśników
1 pętko kaszanki ( im więcej tym lepiej)
1 cebula
1/2 jabłka 
1/4 szklanki żurawiny
1 łyżka  oleju
sól, pieprz. 

Owoce żurawiny  zalewamy wrzątkiem i odstawiamy aż  napęcznieją. 
Cebulę drobno siekamy  i podsmażamy na patelni. Jabłko ucieramy na tarce  z grubymi oczkami i dodajemy razem z odcedzoną żurawiną do  cebuli podsmażając jeszcze chwilkę pod koniec dodajemy kaszankę  bez otoczki  i dokładnie mieszamy.  Gotowym farszem smarujemy naleśniki  i podajemy z buraczkami glazurowanymi  oraz  kubeczkiem gorącego barszczu czerwonego. 

 Poczujecie się  jak  w   dobrej restauracji  lub na grillu  z Przyjaciółmi. 

Polecam
 kaszanka  inaczej

 kaszanka , jabłko i żurawina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz