sobota, 9 marca 2013

Spagetti z zielonym groszkiem

Oto kolejny przepis na szybkie danie czyli spagetti w kolejnej odsłonie;).
Dla mnie czas trwania spagetti  liczy się od momentu wstawienia wody na makaron do momentu przelewania makaronu zimną wodą, czyli jakieś 10-15 minut.
Potrzebujemy:
3 ząbki czosnku (może być więcej)
1 szklanka mrożonego zielonego groszku
1 puszka tuńczyka
1/2 puszki pomidorów krojonych lub mały słoiczek koncentratu
parmezan
oliwa z oliwek
sól
pieprz
natka pietruszki
Czosnek podsmażamy na oliwie , dodajemy mrożony groszek oraz pomidory i chwilkę dusimy.
Dodajemy tuńczyka z puszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Posypujemy pietruszką i płatkami parmezanu.
Smacznego !!!
Będąc w Toskanii nauczyłam się, że wszelkiego rodzaju pasty to najprostsze i najszybsze dania.
I od tamtej pory makarony zagościły na moim stole na stałe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz