piątek, 11 września 2015

Kasza jaglana z dynią i cynamonem

Jest to pyszne o niesamowicie zdrowe śniadanie. Zawsze będzie mi się kojarzyć z wakacjami spędzonymi w domu mojej babci , w ciepłej i rodzinnej atmosferze. Pamiętam jak dziś te wspaniałe poranki, kiedy cały dom pachniał takimi wspaniałościami. Takie pobudki są najlepsze;).

Potrzebujemy:

1 szklankę kaszy jaglanej
1 szklankę wody
1 szklankę mleka
1/2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka cynamonu

Kaszę wraz z dynią i cynamonem  gotujemy w mleku wymieszanym z wodą co chwilę mieszając. Pod koniec gotowania  dosładzamy w miarę potrzeby kaszę miodem i dokładnie mieszamy. Perłowe kulki kaszy  apetycznie wyglądają z pomarańczowymi akcentami dyni. Jedząc takie śniadanie czujemy wspaniały i delikatny dotyk promieni słońca, które coraz delikatniej muskają cały świat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz