niedziela, 18 października 2015

Jesienne naleśniki cynamonowe z musem jabłkowym

Naleśniki na niedzielne śniadanie to jest strzał w dziesiątkę.
Pyszne , ciepłe i pachnące , z nadzieniem ze smażonych jabłek doskonale pasują do filiżanki z gorącą kawą.
Dadzą nam energię na każdy dzień

Potrzebujemy:

Ciasto naleśnikowe:

1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki oleju
Szczypta soli
Szczypta cukru  waniliowego
Szczypta cynamonu

Nadzienie jabłkowe:

3 obrane jablka
sok z 1/3 cytryny
cukier
garść rodzynek

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki na   naleśniki  , dbając aby nie pozostały żadne grudki. Smażymy na mocno rozgrzanej  patelni z  obu stron. Jabłka kroimy na kawałki i smażymy w rondelku z dodatkiem soku z cytryny, cukru i rodzynek. Naleśniki przełożone musem   dekorujemy słodkim jogurtem, wiórkami czekoladowymi  lub sosem czekoladowym. 

Polecam



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz