Naleśniki na niedzielne śniadanie to jest strzał w dziesiątkę.
Pyszne , ciepłe i pachnące , z nadzieniem ze smażonych jabłek doskonale pasują do filiżanki z gorącą kawą.
Dadzą nam energię na każdy dzień
Potrzebujemy:
Ciasto naleśnikowe:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki oleju
Szczypta soli
Szczypta cukru waniliowego
Szczypta cynamonu
Nadzienie jabłkowe:
3 obrane jablka
sok z 1/3 cytryny
cukier
garść rodzynek
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki na naleśniki , dbając aby nie pozostały żadne grudki. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Jabłka kroimy na kawałki i smażymy w rondelku z dodatkiem soku z cytryny, cukru i rodzynek. Naleśniki przełożone musem dekorujemy słodkim jogurtem, wiórkami czekoladowymi lub sosem czekoladowym.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz