Obydwoje razem z moim Mężem jesteśmy wielbicielami różnego rodzaju dań z surowych mięs. Tatar z wołowiny gości u nas dość często, jednak jeśli chodzi o ryby, to każdy wie jak to wygląda. Trzeba mieć zaufanego sprzedawcę. Jeśli już takiego znamy możemy brać się do roboty.
Potrzebujemy :
300 g mięsa z surowego łososia
1/2 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 cebula dymka
1 słoiczek kaparów
1 słoiczek marynowanych ogórków
Mięso z łososia siekamy, mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą i układamy na talerzu. Cebulę i ogórki drobno kroimy i układamy obok łososia.Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z bagietką i masłem czosnkowym.
Idealnie nadaje się jako przekąska podczas dłuższej wizyty.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz