wtorek, 8 grudnia 2015

Delikatny tatar z łososia


Obydwoje razem z moim Mężem jesteśmy wielbicielami różnego rodzaju dań z surowych mięs.  Tatar z wołowiny gości u nas dość często,  jednak jeśli chodzi o ryby,  to każdy wie jak to wygląda.  Trzeba mieć zaufanego sprzedawcę.  Jeśli już takiego znamy możemy brać się do roboty. 

Potrzebujemy :

300 g  mięsa z surowego łososia 
1/2 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 cebula dymka
1 słoiczek kaparów
1 słoiczek marynowanych ogórków

Mięso z łososia siekamy, mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą i układamy na talerzu. Cebulę i ogórki drobno kroimy i układamy obok łososia.Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z   bagietką i masłem czosnkowym. 
Idealnie nadaje się jako  przekąska podczas dłuższej wizyty. 
Polecam. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz