Taka kanapka będzie dobrym pomysłem na pożywne śniadanie lub drugie śniadanie do pracy oraz lekką kolację.
Ta mieszanina smaków doskonale komponuje się z neutralnym smakiem bułki pszennej.
Pełna smaków kanapka przypadnie do gustu każdemu.
Potrzebujemy
2 mini bagietki pszenne
1 op. tuńczyka w oleju
2 plasterki sera żółtego
1 jajko gotowane na twardo
kilka plasterków ogórków marynowanych
kilka listków świeżego szpinaku
sól, pieprz
Bagietki przekrawamy wzdłuż na 3/4 wysokości i wydrążamy środek łyżką. na sam spód wykładamy tuńczyka w oleju. Plasterki sera kroimy na mniejsze częścii układamy na tuńczyku naprzemian z listkami szpinaku, plastrami jajka, ogórkiem konserwowym i plasterkami pora.
Posypujemy pieprzem kolorowym oraz solą.
Podajemy na stół i z przyjemnością patrzymy jak znikają w zastraszającym tempie.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz