piątek, 11 grudnia 2015

Aromatyczna kanapka z tuńczykiem

Taka kanapka będzie dobrym pomysłem na pożywne  śniadanie lub drugie śniadanie do pracy oraz lekką  kolację.
Ta mieszanina smaków doskonale  komponuje się  z neutralnym smakiem  bułki pszennej.
Pełna smaków kanapka przypadnie do gustu każdemu.

Potrzebujemy

2 mini bagietki pszenne
1 op. tuńczyka w oleju
2 plasterki sera żółtego
1 jajko gotowane na twardo
kilka plasterków ogórków marynowanych
kilka listków świeżego szpinaku
sól, pieprz

Bagietki  przekrawamy wzdłuż  na 3/4 wysokości i wydrążamy środek łyżką. na sam spód wykładamy tuńczyka w oleju. Plasterki sera  kroimy na mniejsze częścii układamy na tuńczyku naprzemian z listkami  szpinaku, plastrami jajka, ogórkiem konserwowym i plasterkami pora.
Posypujemy pieprzem kolorowym  oraz solą.
Podajemy na stół i z przyjemnością patrzymy jak znikają w zastraszającym tempie.

Polecam.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz