Poniedziałek jaki jest każdy wie. Wszyscy zapędzeni zastanawiamy się jak zmieścić w naszym napiętym grafiku wszystkie nasze obowiązki.
Dlatego idealne na ten dzień będą obiady, które można przyrządzić z ugotowanej dnia poprzedniego kaczki lub udka z niej jak w tym przypadku. Po 15 minutach mamy danie, które zachwyci każdego nawet najbardziej wybrednego.
Potrzebujemy :
4 ugotowane udka z kaczki
4 jabłka
1 łyżka majeranku
sól i pieprz
1 łyżka oleju
4 jabłka
1 łyżka majeranku
sól i pieprz
1 łyżka oleju
2 łyżki wody
Przepis jest bajecznie prosty i szybki. Ugotowane udka układamy na patelni i podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojone jabłka i łyżkę wody, przyprawiamy majerankiem i dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami, fasolką szparagową lub pieczywem.
Zaskoczy was bardzo mile delikatny aromat majeranku oraz zwarta a zarazem delikatna struktura mięsa. Polecam tym którzy omijają udka z kaczki z powodu chrząstek i ścięgien.
W takim wydaniu mięso jest mięciutkie i delikatne i bajecznie smaczne.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz