wtorek, 14 czerwca 2016

Puszysty twarożek z chrupiąca rzodkiewką i świeżością mięty

Piękny słoneczny poranek oraz śpiew ptaków  obudziły nas podczas naszego słodkiego odpoczynku. Spokój, wiatr poruszający gałęziami  sosen , promienie słońca  muskające gęsta trawę. To jest wspaniałość tego świata. 
Dla takich  poranków warto czekać.
Dlatego trzeba było uczcić  okazję  właściwym śniadankiem.

Potrzebujemy:

1/2 opakowania  sera białego półtłustego
3 rzodkiewki
1 cebulka dymka
5  listków mięty
3 łyżki jogurtu naturalnego
 sól, pieprz


Rozkruszony ser mieszamy z pokrojoną drobno rzodkiewką, cebulką  oraz miętą. Mieszamy z jogurtem naturalnym i przyprawami. 
Najlepiej smakuje  z chlebem na zakwasie robionym według dawnych receptur. 
Ach ten domek w sosnowym lesie. 
Dzięki Aniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz