czwartek, 26 grudnia 2013

Naleśniki gryczane z nadzieniem szpinakowym z odrobiną Toskanii

Przyszła pora na kolejną odsłonę naleśników. Robione wg normalnego przepisu z dodatkiem płatków gryczanych.Dzięki płatkom  naleśniki są bardziej puszyste i grubsze ale również zdrowsze.

Tym razem do nadzienia opròcz szpinaku i czosnku dodałam   pomidory o całość podsmażyłam na tegorocznej oliwie z oliwek. Wszystko to zmieliłam razem z 1/2 kostki białego sera , i tak oto powstał farsz do naleśników.
Nowością sposobu podania, było podanie naleśników z włoskim ketchupem z dodatkiem octu balsamicznego. Był to pomysł mojego Małżonka, który wykazał się swoją inwencją.
Kiedy dotarł do nas ten ketchup potraktowałam go raczej jako nowinkę, ale jeśli będziecie mieli możliwość spróbujcie. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz