czwartek, 3 lipca 2014

Puszysty omlet z kalafiora

Ten przepis podsunęła mi Mama, kiedy szykowała błyskawiczną przekąskę. Co prawda kalafior musi być wcześniej ugotowany, ale ze względu na rewelacyjny smak naprawdę warto.

Potrzebujemy:

10 ròżyczek ugotowanego kalafiora
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
sól i pieprz do smaku

Jajka ubijamy w całości na aksamtną masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i pieprzi mieszamy. Kalafiora rozdrabniamy i dodajemy do masy jajecznej.
Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i rumienimy z obu stron.

Możemy podawać z  parmezanem oraz ze świeżymi pomidorami.

Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz