poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Fasolka szparagowa z masełkiem imbirowym

Sezon na fasolkę szparagową rozpoczęty.
Uwielbiam ją pod różnymi postaciami: z bułką tartą, w sosie pomidorowym czy z innymi ciekawymi dodatkami. 
Zainspirowana sukcesem podobnego połączenia postanowiłam spróbować i wyszło wspaniale.

Potrzebujemy:

250 g fasolki szparagowej
2 łyżki masła
1 łyżeczkę tartego imbiru
1 łyżeczkę skórki z cytryny

Fasolkę gotujemy na parze . Masło rozpuszczamy na patelni i podsmażamy na nim imbir oraz startą skórkę z cytryny. Na koniec dodajemy ugotowaną fasolkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Doskonałe jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.
Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz