poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Tuńczyk w kremowym wydaniu

Jestem ogromną fanką tuńczyka w każdym wydaniu. Jest doskonały jako dodatek do sałatek , do risotto lub spaghetti oraz jako samodzielny dodatek do pieczywa.
Dzięki swoim niepowtarzalnym aromatom  jest  po prostu niezastąpiony w kuchni.
Aby uzyskać pyszną pastę zarówno na kolację jak i na śniadanie

Potrzebujemy:

3 jajka na twardo
1 op. tuńczyka ( w sosie własnym lub w oleju)
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soli śródziemnomorskiej
1 mała  ostra papryczka

Ugotowane jajka  obrane ze skorupek rozdrabniamy razem z tuńczykiem , solą, jogurtem i papryczką do czasu aż powstanie jednolita , aksamitna masa.
Pasta najlepiej smakuje ze słodkawym  i wyrazistym w smaku chlebem litewskim, jednak białe pieczywo też będzie odpowiednie.
Gwarantuję, że pasta jest na tyle smaczna , że niewiele zostanie na później.
Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz