Jestem ogromną fanką tuńczyka w każdym wydaniu. Jest doskonały jako dodatek do sałatek , do risotto lub spaghetti oraz jako samodzielny dodatek do pieczywa.
Dzięki swoim niepowtarzalnym aromatom jest po prostu niezastąpiony w kuchni.
Aby uzyskać pyszną pastę zarówno na kolację jak i na śniadanie
Potrzebujemy:
3 jajka na twardo
1 op. tuńczyka ( w sosie własnym lub w oleju)
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soli śródziemnomorskiej
1 mała ostra papryczka
Ugotowane jajka obrane ze skorupek rozdrabniamy razem z tuńczykiem , solą, jogurtem i papryczką do czasu aż powstanie jednolita , aksamitna masa.
Pasta najlepiej smakuje ze słodkawym i wyrazistym w smaku chlebem litewskim, jednak białe pieczywo też będzie odpowiednie.
Gwarantuję, że pasta jest na tyle smaczna , że niewiele zostanie na później.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz