niedziela, 7 lutego 2016

Cytrynowo-orzechowe orzeźwienie

Pomysł na taką owocową sałatkę podsunęła mi stara książka z przepisami, którą znalażłam w zasobach mojego Małżonka. Zestawienie wydało mi się na tyle ciekawe, że postanowiłam przetestować taki mały deser.

Potrzebujemy:

2 cytryny
10 g orzechów włoskich
2 łyżki cukru pudru lub mielonego ksylitolu

Cytryny obieramy i kroimy w plasterki , orzechy drobno siekamy całość  posypujemy  cukrem pudrem lub mielonym ksylitolem. Możemy udekorować listkiem  świeżej mięty. Deser doskonały  po ko 30 minutach , kiedy owoce oddadzą swój zdrowy sok . Z dodatkiem ksylitolu staje się on orzeźwiającą  bombą witaminową.
Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz