Tym przepisem rozpoczęliśmy nasz urlop. Przede wszystkim jest on prosty,szybki i niesamowicie smaczny. I możemy wykorzystać pozostałości z obiadu, o ile takie zostały.
Potrzebujemy:
1 szklanki gotowanego zielonego groszku
2 ugotowane ziemniaki
100 g sera białego
1/2 cebuli
1 jajko
Sól, pieprz
1 tafla wafle tortowych
Ziemniaki, groszek, podsmażoną cebulę oraz biały ser blendujemy razem na gładką masę. Dodajemy jajko przyprawy i dokładnie mieszamy. Całość masy wykładamy na taflę wafli i czekamy 2 minuty aby wafle zmiękły .
Po tym czasie będziemy mogli ją zrolować bez obawy o ich całość. Odkładamy do lodówki, aby ich struktura stałą się bardziej zwarta.
Następnie kroimy w plastry o grubości 2 cm i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Podajemy z sosem pomidorowym jako samodzielne danie lub dodatek do mięs.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz