niedziela, 28 sierpnia 2016

Zielona rolada w chrupiącym waflu

      Tym przepisem  rozpoczęliśmy nasz urlop. Przede wszystkim jest on prosty,szybki i niesamowicie  smaczny.  I możemy wykorzystać  pozostałości  z obiadu, o ile takie zostały.

Potrzebujemy:

1 szklanki gotowanego zielonego groszku
2 ugotowane ziemniaki 
100 g sera białego 
1/2 cebuli
1 jajko
Sól, pieprz 
1 tafla  wafle tortowych 

Ziemniaki, groszek, podsmażoną cebulę oraz biały  ser blendujemy razem na gładką masę. Dodajemy jajko przyprawy  i dokładnie mieszamy.  Całość masy wykładamy na taflę wafli  i czekamy 2 minuty aby wafle zmiękły . 
Po tym czasie  będziemy  mogli ją zrolować bez obawy o ich całość. Odkładamy  do lodówki,  aby ich struktura  stałą się bardziej zwarta.  
Następnie  kroimy  w plastry  o grubości  2 cm i podsmażamy na rozgrzanej  patelni. Podajemy z sosem pomidorowym jako samodzielne danie lub dodatek  do mięs. 
Polecam 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz