Od czasu do czasu mamy ochotę na dania tradycyjne i proste. Do tej grupy zalicza się sos z serc z indyka jako dodatek do chrupiącego pęczaku.
Potrzebujemy
300 g oczyszczonych i pokrojonych serc z indyka
1 cebula
1/2 utartej marchewki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1/2 szklanki bulionu drobiowego
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
Ugotowana kasza pęczak
Serca podsmażamy razem z cebulą i marchewką. Dodajemy bulionu i całość dusimy przez 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę.
Do gotowego sosu dodajemy kaszę i odstawiamy na 2 minuty aby smaki się wymieszały.
Podajemy z sałatką z papryki i oliwy oraz dekorujemy kiełkami.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz