poniedziałek, 31 marca 2014

Bagietka z masłem kolendrowym i z łososiem made by Misio


To jedna z moich ulubionych przekąsek. Nadaje się jako poczęstunek dla znajomych lub jako delikatna kolacja. Łosoś marynowany ma delikatną konsystencję łososia chłodno wędzonego oraz zdecydowanie lepszy smak. Połączony z masłem z dodatkiem świeżej kolendry rozsmarowanej na świeżej bagietce.
Taka przekąska to skarb.

Potrzebujemy:

1 bagietkę pokrojoną na kromeczki
1/4 masła ekstra
kilka gałązek świeżej kolendry
płat marynowanego łososia gravlax
Sól himalajska

Masło w temperaturze pokojowej mieszamy z posiekaną kolendrą oraz drobnoziarnistą solą. Tak przygotowanym masełkiem smarujemy bagietkę. Na wierzchu układamy cieniutkie plasterki marynowanego łososia.
Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem kolorowy. I możemy się zajadać pysznościami godnymi królów.
Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz