Kiedy potrzebujemy szybkiej słodkości , której zrobienie nie pochłonie więcej jak 20 minut , jest to przepis specjalnie dla nas. Wystarczy tylko ,że podczas zakupów znajdziemy półkę z gotowymi ciastami i zapakujemy je do koszyka razem z jabłkami i za jakiś czas możemy zaskoczyć wszystkich aromatycznymi , chrupiącymi słodkościami.
Potrzebujemy:
1 op. ciasta francuskiego
4 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
rodzynki
1 łyżka whisky
cukier puder do posypania
Jabłka obieramy i kroimy, podsmażamy w rondelku razem z cukrem, cynamonem , whisky i rodzynkami, aż otrzymamy jabłkowy mus. Studzimy.
Z ciasta wykrawamy kwadraty , które smarujemy musem jabłkowym i składamy je na pół po przekątnej. Pieczemy w temperaturze 180 st. ok. 15-20 minut. Przyrumienione wykładamy na talerz i posypujemy leciutkim cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz