poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Naleśniki z łososiem i koperkiem

Łososia jadam w przeróżnych postaciach. Idealnie nadaje się jako dopełnienie innych potraw, jako dodatek do past oraz nadzień. Regulując ilość łososia możemy otrzymać pastę o lekkim posmaku ryby jak i o intensywnym aromacie. Dziś robiłam nadzienie do naleśników , które przygotowałam jako danie do pracy, więc aromat musiał być delikatny.

Potrzebujemy:

1/ 2 opakowania białego wędzonego sera
150 g pieczonego łososia
2 łyżki jogurtu greckiego
1/4 pęczka szczypiorku
1/4 pęczka koperku
sól, pieprz

Ser , łososia , szczypiorek i koperek mielimy razem z jogurtem greckim. Przyprawiamy solą i pieprzem . Smarujemy naleśniki.
Bardzo smaczne na zimno jak i ciepło



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz