niedziela, 18 maja 2014

Sorbet brzoskwiniowy na poduszce z miodowego jogurtu

Deser w sam raz na cieplejsze dni. Po długi okresie deszczyi niezbyt przyjemnej pogody, nastało w końcu słońce. w odpowiedzi na piękne okoliczności przyrody i nieustanne śpiewy ptaków powstał lekki i smaczny deserek.

Potrzebujemy:

1 puszkę brzoskwiń
sok z 1/2 cytryny
1/2 szklanki jogurtu greckiego
1 łyżeczka miodu akacjowego
parę listków mięty do dekoracji

Brzoskwinie razem z sokiem wrzucamy do blendera, dodajemy sok z cytryny i razem blendujemy. Przekładamy do pojemnika , który wkładamy do zamrażalki. co godzinę sorbet mieszamy. Po około 3-4 godzinach sorbet jest gotowy.
Za bazę do deseru posłużył jogurt grecki wymieszany z miodem. Idealnie dopełniał się z zimnym sorbetem brzoskwiniowym.

Polecam na letnie upały.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz