wtorek, 10 maja 2016

Truskawkowe jeżyki

Ten rok jest dość łaskawy jeśli chodzi o różnego rodzaju owoce.Zapach i aromat hiszpańskich truskawek niewiele różni się od zapachu tych truskawek , które zawitają do nas w najbliższym czasie, więc korzystajmy. 

Potrzebujemy: 

2 łyżki płatków owsianych
1 op. śmietanki 30%
2 łyżki cukru
 1  op. truskawek 
2 łyżki zaparzonej kawy lub syropu owocowego
listki mięty do dekoracji

Truskawki dokładnie płuczemy i kroimy w ćwiartki. Okładamy na dnie  pucharka  posypujemy płatkami owsianymi  namoczonymi wcześniej w kawie  lub syropie.  Śmietankę 30% ubijamy na sztywno z cukrem i ubitą układamy w pucharkach . Na bitą śmietanę kładziemy pozostałe  ćwiartki truskawek, tworząc różne fantazyjne wzory. Obiecuję ,że świetna zabawa będzie przy samej dekoracji jak i później przy  konsumowaniu takich pyszności .

Polecam






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz