środa, 18 maja 2016
Miętowe naleśniki straciatella
Na wiosenne weekendowe śniadanie idealne puszyste naleśniki przygotowywane z sercem z naszym ulubionym nadzieniem , które zaspokaja głód słodyczy na cały tydzień. Degustacja przy porannej filiżance kawy w promieniach wiosennego słońca i świergocie ptaków jest sielskim rytuałem w naszym domu. Aby skosztować tego słodkiego cuda potrzebujemy:
8 naleśników
250 g białego sera chudego
3 łyżki jogurtu naturalnego
10 listków mięty
1/2 dużej kostki gorzkiej czekolady lub 2 małe
1 łyżka cukru wanilinowego
Polewa :
1 duża kostka czekolady
2 łyżki śmietanki 36%
10 listków mięty
Ser mieszamy razem z jogurtem, posiekanymi listkami mięty , startą gorzką czekoladą oraz cukrem wanilinowym. Kostkę czekolady na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali nastawiając na 1 minutę na moc 900W. Do gorącej czekolady dodajemy 2 łyżki śmietanki oraz posikaną miętę. Wszystko dokładnie mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy w ruloniki dekorujemy polewą i listkami mięty.
Palce lizać!!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz