środa, 18 maja 2016
Naleśniki z nadzieniem miętowym z sosem truskawkowym
Naleśniki bardzo często robimy w weekendy. Nie ma co się oszukiwać jest to danie czasochłonne, ale czasem warto. Te naleśniki powstały dzięki naszej wspólnej pracy. Naleśniki zostały zrobione wg. mojego tradycyjnego przepisu. Były mięciutkie i puszyste , idealnie pasowały do aromatu mięty oraz słodyczy sosu truskawkowego.
Potrzebujemy:
8 naleśników
Nadzienie:
250g białego chudego sera
4 łyżki jogurtu naturalnego
Kilka listków mięty
2 łyżeczki cukru ew. 1 łyżeczka miodu
Sos truskawkowy:
10 dojrzałych truskawek
1 łyżeczka cukru lub miodu
Ser ucieramy razem z jogurtem, miodem oraz drobno posiekaną miętą, aż uzyskamy jednolitą masę. Masą smarujemy naleśniki i składamy je wg. uznania. Truskawki razem z miodem rozdrabniamy w blenderze. Powstałym słodkim sosem dekorujemy nasze naleśniki. Idealnym dopełnieniem całości jest listek świeżej mięty, który wzmacnia kolor sosu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz