środa, 9 kwietnia 2014
Pizza z ziołowym spodem
Składniki na ciasto (2 spody o średnicy 30 cm):
3 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
50 g świeżych drożdży
3 łyżki oleju szczypta cukru
1 szkl letniej wody
1/2 szklanki sosu pomidorowego
Mąkę , sól i przyprawy dokładnie mieszamy.Drożdże zalewamy wodą z olejem i cukrem i odatawiamy do wyrośnięcia.Następnie wlewamy do mąki i całość zagniatamy. Zostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. Z gotowego ciasta powstaną 2 cienkie pizze o średnicy 30 cm. Smarujemy spody sosem pomidorowym i posypujemyswoimi ulubionymi składnikami Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 50°C przez ok 7-10 minut. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz