Biała czyli nieprażona kasza gryczana jest nowością na naszym stole. Dzięki temu , że nie była prażona jej smak jest delikatniejszy i zawiera wiele cennych dla nas składników. Zdrowa a zarazem smaczna i sycąca czyli danie idealne.
Potrzebujemy:
1 torebka kaszy gryczanej
2 łodygi selera naciowego
1/2 cebuli
kilka pomidorków cherry
posiekana natka pietruszki
1 pierś z kurczaka
sól, pieprz
oliwa z oliwek
2 szklanki wody
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy selera pokrojonego w plastry oraz kurczaka . Wszystko razem podsmażamy dodając kaszę. Podprażamy a następnie zalewamy wodą . Gotujemy aż kasza wchłonie całą wodę . Na koniec dodajemy pomidorki cherry i posiekaną pietruszkę. Podajemy razem z pomidorkami cherry oraz listkami świeżej pietruszki.
Biała kasza gryczana jest idealna dla osób , które nie jedzą jej ze względu na charakterystyczny smak.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz