Jeden z naszych najnowszych pomysłów. Potrzebujemy naprawdę niewiele czasu żeby w naszym domu zaczął unosić się aromat naszego dania, które powstało z naszej ulubionej wątróbki drobiowej.
Potrzebujemy:
500 g wątróbki z kurczaka lub indyka
3 łyżki mąki pszennej
1 cebula
1/2 opakowania tomatery lub innego przecieru pomidorowego
1 pikantna papryczka chili ( jeśli lubicie ostro)
1 pęczek natki pietruszki
Wątróbkę oczyszczamy , obtaczamy w mące i podsmażamy z obydwu stron. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę , posiekaną drobno papryczkę zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy wątróbkę. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z grzankami .
Szybkie i bardzo smaczne.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz