środa, 25 lutego 2015

Pikantna wątróbka po toskańsku

Jeden z naszych najnowszych pomysłów. Potrzebujemy naprawdę niewiele czasu żeby w naszym domu zaczął unosić się aromat naszego dania, które powstało z naszej ulubionej wątróbki drobiowej.

Potrzebujemy:

500 g wątróbki z kurczaka lub indyka
3 łyżki mąki pszennej
1 cebula
1/2 opakowania tomatery lub innego przecieru pomidorowego
1 pikantna papryczka chili ( jeśli lubicie ostro)
1 pęczek  natki pietruszki

Wątróbkę oczyszczamy  , obtaczamy w mące i podsmażamy z obydwu stron. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę , posiekaną drobno papryczkę zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym.  Przyprawiamy solą i pieprzem  dodajemy wątróbkę. Dekorujemy  posiekaną natką pietruszki.  Podajemy  z grzankami .
Szybkie i bardzo smaczne.
Polecam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz