wtorek, 3 lutego 2015

Panierowana roladka z kurczaka z pesto

Czasem potrzebujemy parę składników i w ciągu pół godziny możemy wyczarować pyszne  i zaskakujące danie. Dlatego w mojej lodówce posiadam zawsze słoiczek pesto lub składniki  do jego produkcji ;).

Potrzebujemy:

1 pierś z kurczaka na jedną porcję
gotowe pesto
sól,  pieprz
do panierowania:
1 jajko
sól pieprz
1 łyżkę mąki
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka tartego parmezanu

Pierś z kurczaka rozbijamy przez  folię spożywczą , i smarujemy grubszą warstwą pesto. Rolujemy dość ciasno , moczymy w  jajku i panierujemy w mieszance bułki tartej , mąki , tartego parmezanu i przypraw. wrzucamy na patelnię i smażymy na głębszym tłuszczu.
Podajemy z ziemniakami lub tak jak w tym przypadku z nieprażoną kaszą gryczaną , która jest naszym najnowszym odkryciem.
Polecam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz