Dlatego przepis ten jest odpowiedni jeśli chcemy zjeść łososia w tporrochę innym wydaniu. Grube wstążki makaronu otoczone smakami ryby, suszonych pomidorów i rukoli to jest to co zawsze przeniesie mnie w cieplejsze regiony.
Potrzebujemy:
200 g łososia
4 suszone pomidory
1/2 ostrej papryczki chili
2 garści rukoli
8 pomidorków cherry
1 ząbek czosnku
3 łyżki sera pecorino
sól, pieprz
starta skórka z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
makaron pappardelle lub tagliatelle
Suszone pomidory, czosnek oraz papryczkę chili drobno siekamy a następnie podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki, łososia pokrojonego w kostkę , startą skórkę z cytryny oraz rukolę. Podsmażamy chwilkę i odstawiamy. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu wrzucamy podsmażoną rybę i warzywa , posypujemy tartym serem pecorino .
Podajemy ze świeżą rukolą i pomidorkiem cherry .
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz