Lekki oraz zdrowy dodatek do wołowiny, kaczki oraz łososia. Idealnie dopełnienie dań z soczystego mięsa.
Lekki anyżowy posmak idealnie współgra ze słodkim smakiem pomarańczy oraz aromatem czosnku.
Potrzebujemy:
2 bulwy kopru włoskiego
4 łyżki oliwy z oliwek
1/4 szklanki soku pomarańczowego
1 ząbek czosnku
skórka z pomarańczy
sól, pieprz
Koper włoski kroimy na drobne cząstki, posypujemy posiekanym drobno czosnkiem, solą i pieprzem. Oliwę mieszamy z sokiem i zalewamy koper włoski. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15 minut, aż koper zmięknie.
Taki dodatek odmieni zwyczajne danie w coś nadzwyczajnego.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz