poniedziałek, 30 marca 2015

Zapiekany koper włoski

Lekki oraz zdrowy dodatek do wołowiny, kaczki oraz łososia. Idealnie dopełnienie dań z soczystego mięsa.
Lekki anyżowy posmak idealnie współgra  ze słodkim smakiem pomarańczy oraz aromatem czosnku.

Potrzebujemy:

2 bulwy kopru włoskiego
4 łyżki oliwy z oliwek
1/4 szklanki soku pomarańczowego
1 ząbek czosnku
 skórka z pomarańczy
sól, pieprz

Koper włoski kroimy na drobne cząstki, posypujemy posiekanym drobno czosnkiem, solą i pieprzem. Oliwę mieszamy z sokiem i zalewamy koper włoski. Wkładamy  do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15 minut, aż koper zmięknie.
Taki dodatek odmieni zwyczajne danie  w coś nadzwyczajnego.

Polecam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz