niedziela, 4 sierpnia 2013

Arbuz na upały

 Upały znów dają się wszystkim we znaki. Arbuz okazuje się być dla nas zbawieniem. Zawiera witaminy i mikroelementy oraz wodę. Doskonały jako przekąska lub deser. Idealny jako dodatek do orzeźwiających koktajli. Bazą  do letnich koktajli jest woda. Jeśli temperatura na zewnątrz nie jest za wysoka używam wody mineralnej delikatnie gazowanej. Kiedy jednak są upały bezpieczniejsza dla gardła jest woda z filtra. Oto jeden z pomysłów na letnie orzeźwienie.


Koktajl arbuzowy

SKŁADNIKI :

• 3 szklanki filtrowanej wody Dafi

• 1,5 kg arbuza

• 2 szklanki soku z limonki z kartonu ja użyłam  150 ml tajskiego soku z limonki

• listki mięty do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Arbuz pokroić w drobną kostkę. Zmiksować z sokiem z limonki

i miętą, następnie wlać do dzbanka i dodać wodę. Dobrze wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego
 
 
 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz