czwartek, 8 sierpnia 2013

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Rewelacyjna włoska przekąska lekka i aromatyczna. W sam raz na upały.

Potrzebujemy:
3-4 duże pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej bazyli
sól ,świeże zmielony pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
8 kromek chleba

Pomidory sparzamy , obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Siekamy drobno bazylię, dodajemy czosnek wyciśniety przez praskę . Wrzucamy bazylię i czosnek do pomidorów, posypujemy solą i pieprzem i polewamy oliwą. Dekorujemy listkami bazyli.
Kromki chleba smarujemy oliwą i grillujemy na patelni  grilowej. Na chrupiące kromeczki układamy masę pomidorową dekorujemy bazylią.

Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz