czwartek, 19 września 2013

Naleśniki z pikantnym nadzieniem

Ile razy rozmawiam ze znajomymi  z Toskanii jestem pod wrażeniem  szacunku jeśli chodzi o jedzenie. Znam kilka ciekawych przepisów, które zmniejszają ilość wyrzucanego jedzenia do minimum. Wczoraj postanowiłam przetworzyć obgotowane skrzydełka z kaczki razem z gotowanymi w rosole warzywami na  pikantny farsz do naleśników. Wyszło smacznie a na dodatek ekonomicznie.
Do obranego mięsa z kaczki i gotowanych warzyw dodałam pikantnej przyprawy z papryką peperoni, czosnkiem, oregano i bazylią. Wszystko to razem zmieliłam z dodatkiem 2 łyżek koncentratu pomidorowego. Farsz doprawiamy do smaku solą.
Nadzienie jest idealne do naleśników z dodatkiem płatków gryczanych. Pikantny smak bardzo dobrze równoważy słodycz płatków w naleśnikach.
Podpieczone z nadzieniem w piekarniku smakują dobrze z tartym parmezanem.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz