poniedziałek, 30 września 2013

Wzmacniający syrop z imbiru

Zaczyna się okres dość nieciekawy dla  odporności. Zawsze więc korzystam ze sprawdzonych metod aby troszkę swoją odporność wzmocnić. jednym z takich moich domowych metod  jest syrop z imbiru.

Potrzebujemy

350 g obranego korzenia imbiru
 świeżo wyciśnięty sok z 3  cytryn
5 łyżek miodu
1 litr przefiltrowanej, gorącej wody


Imbir tarkujemy na tarce o małych oczkach i dodajemy razem z miodem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny  do gorącej , przefiltrowanej wody. Odstawiamy do ostygnięcia a następnie przelewamy do szklanych  butelek i przechowujemy w lodówce.
Pijemy 3 łyżki stołowe na czczo co ranek.
Dla mnie jest to idealny sposób na poprawę odporności przez cały rok.

Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz