niedziela, 15 września 2013

Sałatka z zupek chińskich

Od czasu do czasu lubię ją zjeść. Połączenie zdrowych smaków kuchni tajskiej z mega przetworzonym smakiem makaronu z zupek z przyprawami. Z jednej strony kurczak marynowany w ciemnym sosie sojowym, z dodatkiem czerwonej fasoli, papryki i kapusty pekińskiej  z drugiej makaron. Ciekawe połączenie.

Potrzebujemy:

Makaron z 2 zupek chińskich z przyprawami
1 mała kapusta pekińska
2 piersi z kurczaka , zamarynowane w ciemnym sosie sojowym
różnokolowe papryki pokrojone w kostkę
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny


Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy  w 3 łyżkach ciemnego sosu sojowego.
Makaron z zupek chińskich odrobinę kruszymy, mieszamy z sypkimi przyprawami z zupek i zalewamy taką ilością gorącej wody , aby zakryć makaron. Posiekaną kapustę pekińską, pokrojoną w kostkę paprykę i czerwoną fasolę dodajemy do makaronu i mieszamy razem. Dodajemy podsmażonego a następnie wystudzonego kurczaka. Całość mieszamy z majonezem i sokiem z cytryny.

Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz