piątek, 25 października 2013

Kurczak ala gyros z warzywami i dipem czosnkowym

Ostatnie tygodnie upływają mi w tempie ekspresowym. Pogoda na szczęście nie pozostawia wiele do życzenia. Jednak w tym czasie skarbem są przepisy, które nie zajmują dużo czasu a można zjeść je ze smakiem. Wspaniały pomysł na takie szybkie danie podsunął mi mój mąż.

Potrzebujemy:

Pierś z kurczaka
Pomidora
ogórka
paprykę
cebulę
5 liści sałaty
Przyprawa do gyrosa

Do dipu
jogurt grecki
ząbek czosnku
sól, pieprz

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy przyprawą do gyrosa polewamy odrobiną oliwy i odstawiamy na kilka minut. Grilujemy na patelni grilowej aż się zarumieni.
Liście sałaty myjemy i układamy na talerzu. Następnie układamy na nich warzywa pokrojone w kostkę. Na środku układamy grillowanego kurczaka.
Idealne z delikatnym dipem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz