czwartek, 30 stycznia 2014

Domowa kwaśnica



Kwaśnica bardzo mi posmakowała. Tak bardzo,że zrobiliśmy ją. Pyszna , kwaśna i w sam raz na zimowe dni.

Przepis:

250 g boczku
4 żeberka
1 kg kapusty kiszonej
kminek, sól,pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
0,5 marchewki dla koloru

Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy . Kiedy boczek będzie złocisty i chrupiący, dodajemy żeberka i jeszcze chwilkę podsmażamy. Boczek i żeberka , przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy kapustę kiszoną , ziele angielskie,kminek, liść laurowy, sól i peprz i gotujemy ok 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dla uzyskania koloru dodajemy tartą marchewkę.
Zupa jest dość kaloryczna ,ale również smaczna. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz