Pierogi są takim daniem , do którego chętnie wracamy jako smakosze. Dawniej robienie pierogów było straszną męczarnią i karą. Zbyt szyko się znięczhęcałam kiedy coś nie wychodziło.
Ale za namową mojego Męża poświęciłam kilka chwil i kilka nieudanych pierogów, ażeby nabrać potrzebnej wprawy. Co prawda do pierogów mojej Babci trochę im brakuje , ale mam trochę czasu ażeby nabrać wprawy.
Ostatnio mój Małżonek jadł pyszne pierogi z gęsiną w jednym z hoteli na Mazurach, chrupiące , pełne wybornego smaku gęsi i tak oto zrodziła się pomysła na pierogi z mięsem.
Dziś dysponując chwilą wolnego wzięliśmy się obydwoje za nadziewanie pierogów farszem z kurczaka oraz cebuli dymki, podsmażonym na maśle.
Po ugotowaniu pierogów odsmażyliśmy je na smalcu z gęsi, dzięki temu otrzymaliśmy je chrupiące i złociste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz