niedziela, 2 lutego 2014

Hamburger wołowy

Hamburgery kojarzą się z niezbyt zdrowym, ale za to smacznym jedzonkiem. Mięciutka bułka z dodatkiem soczystej wołowinki, czerwonej cebuli oraz sałatek w otoczeniu sosu czosnkowego, majonezu i ketchupu. To jest po prostu pyszne.

Potrzebujemy:
4 bułki do hamburgera
250 g mielonego mięsa wołowego przyprawionego solą i pieprzem
3 rodzaje sałatek np: sałatka szwedzka, kapusta czerwona, papryka konserwowa
czerwona cebula
sos czosnkowy
majonez
ketchup

Z mięsa mielonego robimy hamburgery, które smażymy na patelni grillowej. Gorące bułki kroimy , smarujemy sosem czosnkowym, majonezem, przekładamy sałatkami, hamburgerem wołowym i piórkami czerwonej cebuli.
Długo taki hamburger nie czeka na swoją kolej. Niknie w mknieniu oka.;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz