Tą sałatkę podpatrzyłam w pewnym dobrym programie kulinarnym, który pokazuje ,że aby dobrze gotować nie trzeba dysponować całym dniem wolnym. Czyli podejście odpowiednie dla naszych czasów. Zaskoczyła mnie występująca w tym przepisie cytryna użyta w całości.
Sałatka jest bardzo świeża i smaczna. Aromat kopru włoskiego w połączeniu z miętą i cytryną jest idealnym towarzyszem dla dań z owocami morza lub delikatnego steka z jagnięciny.
Potrzebujemy:
1 wyszorowaną cytrynę razem ze skórką
2 średniej wielkości kopry włoskie
wewnętrzna część selera naciowego
świeża mięta
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka różowego octu balsamicznego
Cytrynę , koper włoski i seler naciowy tniemy na cienkie plastry. Dodajemy posiekanej mięty, oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny.
Sałatka przenosi nas do kuchni lekkiej i smacznej, kiedy ją jemy
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz