Bardzo często w telewizyjnych programach kulinarnych widzieliśmy wędliny dojrzewające pochodzące z Polski. Po dość długich poszukiwaniach udało nam się znaleźć taką szynkę w Łukowie, czyli całkiem niedaleko.
Szynka ta nie jest tak bardzo aromatyczna jak szynka parmeńska czy szwarcwaldzka ale jest delikatna i miękka. Jej wielkim plusem jest delikatna struktura, która sprawia ,że szynka się nie ciągnie i jest bardziej podzielna. Nie musimy męczyć się próbując przerwać większe kawałki.
Postanowiliśmy sprawdzić czy równie dobrze smakuje z melonem.
Potrzebujemy:
1/2 melona galia
10 cieniutko pokrojonych plasterków szynki
Pieprz kolorowy, sól
Melona obieramy ze skórki i kroimy . Pokrojone kawałki melona owijamy plasterkami szynki i układamy na talerzu. Całość posypujemy kolorowym pieprzem.
Idealna przekąska na wieczór.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz