sobota, 1 lutego 2014

Kotlety jagnięce z ziołami i papryką peperoni



Mój pierwszy raz z jagnięciną. Jagnięcina przygotowana w ten sposób jest delikatna i kończy się nieubłaganie szybko. Nie przypuszczałam ,że będzie aż tak smaczna.

Potrzebujemy:

4 kotlety jagnięce
świeży rozmaryn,
święża mięta,
tymianek,
2 ząbki czosnku
1/2 świeżej papryki peperonii
2 łyżki oliwy z oliwek

Świeże zioła ucieramy w moździerzu na masę, którą następnie nacieramy jagnięcinę. Marynujemy razem z ziołami ok. 1 godz. w pojemniku prózniowym. Obsmażamy na patelni grillowej z każdej ze stron po ok. 3 minuty.
Mięso jest miękkie i soczyste zarazem.
Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz