Potrzebujemy:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
2 opakowania galaretki wiśniowej
1/2 opakowania śmietanki 30%
* 1 łyżeczka suszonej papryki pepperoni
1 opakowanie wafli
W rondelku rozpuszczamy margarynę , dodajemy cukier , galaretki oraz śmietankę. Gotujemy razem ok. 5 minut. Jeśli chcemy aby nasze wafle zaskakiwały pikantnymi pstryczkami naszych gości dodajemy łyżkę papryczki. Odstawiamy masę do ostygnięcia. Ażeby nasze wafle pozostały chrupiące masa nie może być zbyt gorąca. Wystudzoną masą smarujemy 1 taflę wafli i przekładamy następnym. Wafelki kroimy w paski , które tniemy pod kątem . Układamy na talerzyku. I delektujemy się słodkim widokiem a później smakiem i chrupkością słodyczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz