środa, 27 maja 2015

Roladki z piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem fetą

Przepis na lekki i smaczny  obiad jest jak skarb. Delikatne i suche mięso z piersi w połączeniu  ze szpinakiem  i serem feta zawinięte  w folię spożywczą  i uparowane , jest doskonałe na lekki obiad.
  
Potrzebujemy ( dla 4 osób):

2 duże piersi z kurczaka
100 g świeżych liści szpinaku
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania sera fety
1 łyżeczka oliwy ( do podsmażenia szpinaku)


Piersi z kurczaka  kroimy na pół i delikatnie rozbijamy ażeby zyskał wszędzie jednakową  grubość ( ok.1 cm).
Szpinak płuczemy , osuszamy i kroimy . Wrzucamy na rozgrzaną oliwę wraz z czosnkiem, podsmażamy.
Podsmażony szpinak mielimy razem z serem feta i tą masą smarujemy rozbite plastry kurczaka. Zawijamy  ruloniki a następnie owijamy roladki folią spożywczą.
Gotujemy na parze ok. 15 minut.
Dzięki folii spożywczej mięso pozostanie soczyste i pełne aromatu.

Dietetyczne i zdrowe posiłki nie muszą być niesmaczne lecz mogą zaskakiwać różnorodnością i smakami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz