Ostatni dzięki Mamie mojego Małżonka zostaliśmy zaopatrzeni w krem truflowy niestety niedostępny w Polsce. Będąc we Włoszech spotkaliśmy się po raz pierwszy z jego charakterystycznym smakiem, jeśli będziecie mieli kiedyś okazję spróbujcie naprawdę warto.
Aby zakosztować prawdziwej włoskiej kuchni potrzebujemy:
2 łyżki kremu truflowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki startego parmezanu
szczypta soli i pieprzu
250 g makaronu ugotowanego al dente
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy krem truflowy oraz posiekany ząbek czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy makaron , podgrzewamy całość . Wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem.
Makaron nabiera intensywnego smaku trufli oraz złocistego koloru.
Polecam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz