czwartek, 14 maja 2015

Penne rigate con crema di tartufo

Wielorakość  włoskich przepisów z makaronem jest przeogromna. Różnią się składnikami ,jednak łączy je czas przygotowania.  Dzięki takim przepisom możemy jeść smacznie nie spędzając całego dnia w kuchni. 
Ostatni dzięki Mamie mojego Małżonka zostaliśmy zaopatrzeni w krem truflowy  niestety niedostępny w Polsce. Będąc we Włoszech spotkaliśmy się po raz pierwszy z jego charakterystycznym  smakiem, jeśli będziecie mieli kiedyś okazję spróbujcie naprawdę warto. 
Aby zakosztować prawdziwej  włoskiej kuchni potrzebujemy:

2 łyżki kremu truflowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki startego parmezanu
szczypta soli i pieprzu
250 g makaronu ugotowanego al dente

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy  krem truflowy oraz posiekany ząbek czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy makaron ,  podgrzewamy całość . Wykładamy na talerz  i posypujemy startym parmezanem. 
Makaron nabiera intensywnego smaku trufli oraz złocistego koloru. 

Polecam 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz