niedziela, 10 stycznia 2016

Pikantna pasta z makrelą

Dnie przepełnione bielą śniegu i miękkością  krajobrazu pokrytego białym puchem mijają niby powoli a jednak za szybko ( jak to bywa z weekendem). Dlatego też jest chwilka aby pomyśleć o pożywnych i smacznych  pastach jakie mogą urozmaicić  nasz aktywny  dzień. Pod nóż poszła tym razem wędzona makrela.

Potrzebujemy:

1/2 kostki białego sera
1 jajko
1/2 posiekanej czerwonej cebuli
1 makrela wędzona
1/2 ostrej papryczki
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
sól
pieprz


Ser biały kruszymy do większej misy, do której  wkładamy kawałki obranej makreli oraz posiekaną  czerwoną cebulę. Jajko kroimy w kostkę  i delikatnie mieszamy  razem z jogurtem przyprawami i drobno posiekaną papryką w  misie z serem i rybą. Podajemy z białym pieczywem.

Polecam.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz