Dnie przepełnione bielą śniegu i miękkością krajobrazu pokrytego białym puchem mijają niby powoli a jednak za szybko ( jak to bywa z weekendem). Dlatego też jest chwilka aby pomyśleć o pożywnych i smacznych pastach jakie mogą urozmaicić nasz aktywny dzień. Pod nóż poszła tym razem wędzona makrela.
Potrzebujemy:
1/2 kostki białego sera
1 jajko
1/2 posiekanej czerwonej cebuli
1 makrela wędzona
1/2 ostrej papryczki
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
Ser biały kruszymy do większej misy, do której wkładamy kawałki obranej makreli oraz posiekaną czerwoną cebulę. Jajko kroimy w kostkę i delikatnie mieszamy razem z jogurtem przyprawami i drobno posiekaną papryką w misie z serem i rybą. Podajemy z białym pieczywem.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz